Vrouwen toernooi

Vrouwen toernooi

Zaterdag 21 augustus 2021 – 9:00 uur

Vier prachtige teams. Individueel nationaal aanstormend toptalent. Vier mooie wedstrijden in toernooivorm inclusief een bloedstollende finale. Dit alles vormen de heerlijke voetbalingrediënten voor de eerste editie van de Batavia’90 PowerVrouwenCup. Op zaterdag 21 augustus wemelt het straks van vrouwelijk voetbaltalent. Op sportpark Doggersbank strijden immers de selecties van UVVA Mo17, UVVA Mo19, sc Heerenveen Mo16 en de Vrouwen 1 van ons eigen sv Batavia’90, met een gemiddelde leeftijd van 17 jaar om de cup. 

Het initiatief voor dit evenement is genomen door Offerman Sportmarketing en de komende tijd zal het programma verder worden aangekleed. Wel is al bekend dat de wedstijden een uur zullen duren. De twee halve finales zijn op natuurgras. De wedstijd om de derde plaats en de apotheose in de grote finale zijn achterelkaar op het hoofdveld ingedeeld. Zodoende kan iedereen op het mooie podium genieten van de jonge talentvolle teams!

Batavia Powervrouwen toernooiUVVA

Met de komst van de twee Utrechtse VrouwenVoetbal Academie interregionale selecties verschijnen een kleine 40 toptalenten uit maar liefst zes verschillende provincies. Zes jaar geleden begon initiatiefnemer John Kaersenhout aan zijn passie en droom om meiden met voetbaltalent een omgeving of “thuis” te geven waarin zij zich verder konden ontwikkelen als speelster. De UVVA organisatie staat als een huis en de meiden, in het opvallend rode tenue, combineren techniek aan volledige overgave. In zowel de Mo17 als de pas opgestarte Mo19 zitten talenten die we later nog wel eens tegengaan komen in de eredivisie. 16 speelsters gingen hen immers voor!

Sc Heerenveen

Ook sportclub Heerenveen zal op de eerste editie te zien zijn. Het regionale opleidingsteam uit het Friese Haagje staat komend seizoen onder leiding van trainster Chiara Kaya. Sc Heerenveen is met haar vrouwen 1 al jaren een vast gezicht in de eredivisie voor vrouwen en de speelsters die we op zaterdag 21 augustus gaan zien dromen allemaal om de nieuwe Vivianne Miedema te worden of de nieuwe Lieke Martens. Het is leuk om te zien hoe de jongste ploeg op het toernooi zich zal houden, al is een ding wel zeker. Voor technische hoogstandjes gekoppeld aan snelheid moet u zeker kijken!

Sv Batavia’90 Vrouwen 1

En dan ons eigen sv Batavia’90. Er staat wel Vrouwen 1 achter onze clubnaam, maar de selectie van de trainers Jurrien Offerman, Olaf Massee en Lex Koot is ook nog maar gemiddeld 17 jaar. Vorig jaar kwam spontaan de complete Mo17 van stadgenoot sv Lelystad’67 over en daarbij zijn enkele zelf opgeleide Batavieren bij. Zodoende ontstond er een mooie ploeg met de grootste Lelystadse talenten. Sv Batavia’90 heeft het meisjes en vrouwenvoetbal nu stevig in haar beleid meegenomen en aan de selectie die we op zaterdag 21 augustus gaan zien de mooie uitdaging om daar het vlaggenschip van te worden. We gaan kijken of Batavia’90 zich staande kan houden op dit prestatieve niveau.