Shake hands

Shake hands

In vele sporten, ook in het voetbal, is het een goede gewoonte voor aanvang van de wedstrijd de tegenstander een hand te geven en hem of haar succes te wensen.

Bij SV Batavia’90 starten wij bij alle wedstrijden met “shake hands”. Deze uiting van respect is één van de fysieke maatregelen die wij bij SV Batavia’90 uitvoeren. In de sport is en blijft sportiviteit en respect de belangrijkste basis. De strijd om de bal, de winst en de eer gaan bij onze verenging gepaard met een grote mate van hoogachting, ontzag voor de tegenstander, arbitrage en betrokken vrijwilligers.

“Shake Hands” is een initiatief van de SV Batavia’90 jeugdafdeling. De uitvoering van “Shake Hands” is een verplichting. Leiders en aanvoerders stimuleren het team tot uitvoering van bovengenoemd initiatief. Wij verwachten met de uitvoering van “shake hands” een krachtiger effect op het onderwerp respect in onze sport. De leider en aanvoerder van SV Batavia’90 nemen het initiatief. Informeer vooraf ook de leider van de tegenpartij.

Uitvoering:

  1. Spelers respecteren “Shake Hands”en voeren dit bij iedere thuiswedstrijd uit.

  2. De leiders zijn vooraf geïnformeerd en hebben het team geïnstrueerd.

  3. De scheidsrechter start op gebruikelijke wijze de wedstrijd met de aanvoerders.

  4. De teams stellen zich op de middellijn, naast de arbitrage op, in een “line up”.

  5. Na de tos en gebruikelijke handelingen volgt “Shake Hands”.

  6. De aanvoerder van SV Batavia’90 gaat met zijn team langs de scheids- en grensrechters en vervolgens de tegenstander. “Shake Hands”.

  7. Aansluitend start de scheidsrechter de wedstrijd.

  8.  Na afloop van de wedstrijd schudden spelers elkaar wederom de hand. Deze keer niet in de “line up” maar spontaan bij het verlaten van het veld.