VrouwenPowerCup 2021

Vier prachtige teams. Nationaal aanstormend vrouwelijk voetbaltalent, en vier heerlijke wedstrijden inclusief een bloedstollende finale. Het zijn deze ingrediënten die van de eerste VrouwenPowerCup een evenement maken om naar uit te kijken. Zondag 29 augustus zullen twee Teams van UVVA, het regionale talententeam van Reggestreek en ons eigen sv Batavia’90 vrouwenteam strijden op het toernooi wat een terugkerend Initiatief moet worden.  Hieronder volgt een introductie van de deelnemende teams die om de cup gaan strijden.

UVVA (Mo17 & Mo19)

Met de komst van de twee interregionale UVVA selecties verschijnen in één klap maar liefst een kleine 40 toptalenten op sportpark Doggersbank. Deze talenten zijn afkomstig uit zes verschillende provincies en dat gegeven geeft direct aan dat de naam van UVVA in heel Nederland is gevestigd. Zes jaar geleden begon initiatiefnemer John Kaersenhout aan zijn passie en droom om meiden met bovengemiddeld voetbaltalent een omgeving of “thuis” te geven waarin zij zich individueel verder konden ontwikkelen. UVVA heeft haar thuisbasis in Utrecht/Vleuten. De academie is op zondag actief op de velden van cov Desto en de competitieteams opereren op het terrein van UVV. Zondag 29 augustus komt UVVA naar de PowerCup met haar M017 en het onlangs opgestarte Mo19 team. Tussen de meiden in het opvallende rode Niketenue zullen we ongetwijfeld speelsters later in hun carrières teruggaan zien op het hoogste niveau. Zij kennen maar liefst zestien voorgangsters die nu in de eredivisie voor vrouwen actief zijn. U mag en kunt veel van UVVA verwachten!

Talententeam Reggestreek (Mo18)

Regionaal talent verder ontwikkelen. Ook Reggestreek heeft die ambitie en vult dat al enkele seizoen keurig in. Middels een optimale samenwerking tussen de regio’s Reggestreek, Twenterand, Hof van Twente, Almelo, Ommen en Zwolle is de MVTO (overkoepelende stichting) in staat om talenten verder te helpen bij het nastreven van individuelen doelstellingen. De MVTO zet zich graag in voor de jeugdige sporter en dan in het bijzonder de voetbalster. Hierdoor kan het meidenvoetbal in de regio samen met de verenigingen op een hoger plan komen. Het talententeam van verantwoordelijke Charlotte van Doorn is gemiddeld 16/17 jaar en heeft haar activiteiten op vrijdag en de zondag. Ook dit jonge team herbergt een vracht aan aanstormend talent en dus is het interessant om te kijken hoe zij zich staande kunnen houden ten opzichte van de talenten uit de omgeving Utrecht en uit Lelystad. We wensen het team enorm veel succes en plezier toe!

Sv Batavia’90 (Vrouwen 1)

En dan ons eigen sv Batavia’90. Hoe staan zij erop? Natuurlijk, er staat vrouwen 1 achter de clubnaam, maar met een gemiddelde leeftijd van slechts 17 jaar is de ploeg dat zondag 29 augustus in het veld komt meer een veredelt Mo18 team. De selectie van de trainers Jurrien Offerman, Olaf Massee en Lex Koot is begonnen aan een enorm avontuur waarin groei het toverwoord moet worden. Groeien als team en als individu. De ploeg, die voornamelijk bestaat uit overgekomen Mo17 talenten van stadsgenoot is aangevuld met talenten van sv Batavia’90 zelf. Aan het jonge team de taak om, middels technisch fraai samenspel gekoppeld aan een enorme dosis strijdlust, een uitnodigend vlaggenschip te worden voor plaatselijk vrouwelijk voetbaltalent. Een eerste indicatie gaan zij in ieder geval afgeven.

Speelschema;

  • 14.30 uur veld 2 UVVA Mo19 – Reggestreek
  • 14.30 uur veld 3 sv Batavia’90 – UVVA Mo17
  • 16.00 uur veld 1 wedstrijd om de derde plaats
  • 17.15 uur veld 1 FINALE – FINALE – FINALE 

De wedstrijden duren twee keer 30 minuten.

De VrouwenPowerCup kent na afloop van het toernooi een BBQ voor de deelnemende teams en de aanhang van alle teams.

Naast een cup voor het winnende team is er een beste speelster verkiezing en de beste keepster.

Locatie; sportpark Doggersbank te Lelystad